8 Ağustos 2009 Cumartesi

KIZLARIMIN EL ÇIRPMALARINI BİR GÖRSEYDİM


4 Nisan 1947 Cuma

Sabahleyin otelin civarındaki yarı sayfiye halindeki kısmı gezdim. Şayan-ı hayret derecede güzel villalar, ekserisi kırmızı tuğla, önleri çimen, büyük ağaçlar, arkaları orman. Velhasıl şairane bir yer. Asfalt caddelerin üzeri otomobillerle dolu. Buna rağmen kara kuyruklu sincaplar, bahçeden bahçeye, ağaçtan ağaca seyirtiyorlar. Yazın daha fazla olurlarmış. Çocukların eğlenceleri imiş.

Bugün aşılara başladık. Aşıdan sonra İsmail’e fenalık geldi. Bakalım bu çocukla halimiz ne olacak?

Akşam Casino Royal denen bir yere gittik. Tam Amerikan karakterinde bir yer. Amerikanvari dans eden çiftlerin hali görülecek şeydi. Bermutat, show oldukça zengin ve güzel idi.

Kalabalık dolayısıyla otelde odamızı değiştirmek lazım geldi. İkimiz bir odaya girdik.

5 Nisan 1947 Cumartesi

Dün otelde kalabalık ziyadeleşti. Odamızı değiştirmek zorunda kaldık. İkinci katta, iki yataklı bir odaya taşındık. Sabah geç kalktım ve otelden çıkmadım. Öğleden sonra İsmailllerle birlikte Lunapark’a gittik. Akşam yemeğinden sonra da çıkmadım.

Lunaparkta bir sürü ufak çocuklar atlı karıncada ve sair binbir türlü oyunlarla eğleniyorlardı. Onları gördükçe benim kızlar mütamediyen gözümün önüne geliyorlardı. Ben de onlarla beraber bir eğlence yerinde olabilirdim. Onların kahkahalarını, el çırpmalarını zıplamalarını görseydim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder